“Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi” araştırmasının 2017 yılı Ocak – Nisan raporuna göre etnik ve dini grupları hedef alan 1806 köşe yazısı ve haber tespit edildi.

Hrant Dink Vakfı 2009 yılından beri yayınladığı “Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi” çalışması sonuçlarını açıkladı.

Vakıf yazılı basında etnik, ulusal ve dini kimliklere yönelik nefret söylemini tespit ve teşhir etme amaçlı medya tarama çalışması yapıyor. Yayınlanan rapor Ocak-Nisan 2017 dönemini kapsıyor. Rapor Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr.İdil Engindeniz Şahan’ın danışmanlığında hazırlandı.

Raporun sonunda örnek olarak seçilmiş haber ve köşe yazıları, bu örneklere dair nefret söylemi analizleri ve ayrıca ilgili dönemde nefret söylemi ürettiği tespit edilen bütün içeriklerin künye bilgilerinin yer aldığı bir liste bulunuyor.

Dört ayda 1806 içerikte nefret söylemi

‘Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi’ araştırmasının 2017 yılı Ocak – Şubat – Mart – Nisan aylarını kapsayan dört aylık döneminde ulusal, etnik ve dini grupları hedef alan 1806 köşe yazısı ve haber tespit edildi.

70 yayında, birden fazla gruba yönelik farklı kategorilerde nefret söylemi üretildiği için bu yazılar ele aldıkları grup/kategori sayısı kadar (birden fazla defa) incelenmiş oldu ve 1876 yazıya ulaşıldı. İncelenen tüm yazılarda 58 farklı grup hakkında 2335 adet nefret söylemi içeriği bulundu.

Nefret söyleminin hedefi Ermeniler ve Suriyeliler

En çok köşe yazılarında

Yerel basında nefret söylemi daha fazla

Akit, MilliGazete, Yeni söz, Yeni Çağ

 

Medyada Nefret Söylemi Ocak-Nisan 2017 İzleme Çalışması Sonuçları 19 Haziran Pazartesi, 18:30-20:30 saatleri arasında Hrant Dink Vakfı, Havak Salonu’nda düzenlenecek panelde açıklanacak.

Bianet 

Medyada Nefret Söylemi Ocak-Nisan 2017 Raporu [9.11 MB]

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?