Küresel Perakende Trendleri 2017 raporumuzda sektörü etkileyen trendlere ışık tutuyoruz. Lider perakendecilerin büyümeyi sürdürmek için değişimi nasıl karşıladıklarını ve stratejilerine nasıl yön verdiklerini inceliyoruz.

  • Teknoloji müşteri deneyimini değiştiriyor

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları tüm müşteri deneyimini dijitalleştiriyor. Bu teknolojiler perakende dünyasının yıkıcı güçleri olarak görülüyor. Ayrıca, ileriye dönük analizler perakendecilerin kullanacağı en etkin araç olarak değerlendiriliyor.

  • Mobil alışveriş büyümeye devam ediyor

Adobe tarafından yayımlanan 2016 Mobil Perakende Raporu, akıllı telefonlarla perakende şirketlerinin internet sitelerine yapılan ziyaretlerin bir önceki yıla göre yüzde 54 arttığını gösteriyor. E-Marketer tarafından yayımlanan bir rapora göre ise, 2017 yılında internet alışverişlerinin yüzde 65’inin akıllı telefonlar aracılığıyla yapılması bekleniyor.

  • Anlamlı bir deneyim yaratmak şart

Pazarda farklılaşmak ve müşteriler tarafından tercih edilmek isteyen birçok perakendeci, müşterilere internet platformunda, mağaza içinde veya ikisinin birleşimiyle “anlamlı” bir deneyim sağlamaya çalışıyor. Gartner’ın 2017’de yayımlanan Müşteri Deneyimi Raporu’na göre, pazarlama liderlerinin yüzde 89’u müşteri deneyimini rekabette farklılaşmanın temel yolu olarak görüyor.

  • Perakendenin geleceği kişiselleştirmede

HSO’nun Perakende Sektöründe Kişiselleştirmenin Önemi raporuna göre, internet alışverişindeki müşteri yolculuğunu kişiselleştiren ve gelişimi ölçümleyebilen sektör şirketlerinin satışlarında yüzde 19’luk bir artış görülüyor. Retail Assist Küresel Perakende Araştırması ise, tüketicilerin yüzde 77’sinin kişisel zevklerine uygun ürün ve hizmetlerin kendilerine sunulmasını beklediğini ortaya koydu.

  • Yeteneği çekmek ve korumak önemli

Pazarın artan talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeteneğe sahip işgücünü çekmek, korumak ve geliştirmek her zamankinden daha hayati bir önem taşıyor. Perakendecilerin büyümeyi sürdürmek için doğru becerilere sahip yeteneği çekip koruyabildiklerinden emin olmaları gerekiyor.

Raporun tamamı

Kaynak: https://home.kpmg.com/tr/tr/home/insights/2017/09/kuresel-perakende-trendleri-2017.html

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?