Risk yönetimi, sigorta ve reasürans brokerliği ile insan kaynakları danışmanlığı konularında dünyanın önde gelen şirketi Aon, alanlarında uzman çalışanlarının görüş, bilgi ve birikimlerine ve araştırma verilerine dayanarak yıl içinde pek çok rapor yayınlıyor. Bu raporların en önemlilerinden biri: Global Risk Yönetimi Anketi.

2007 yılından bu yana dünyanın her yerinden kamu ve özel sektöre; küçük, orta ya da büyük ölçekli pek çok şirketin katılımı ile oluşturulan ankete katılım ve ilgi her geçen yıl artıyor. Risk yöneticilerinin faaliyet gösterdikleri sektörler ve genel olarak riskler ile ilgili yorumlarına dayanan ilk 10 riski ve sektörel analizleri içeren Global Risk Yönetimi Anketi 24 Nisan 2017’de tüm dünyada eş zamanlı olarak açıklandı.

Geleceğin Risklerinin Neler Olacağına da Bakıldı

2015 anket sonuçlarına göre ilk sırada yer alan “Marka İmajı ve İtibarının Zedelenmesi”, 2017’de de yerini korudu. Arızalı ürünler, hileli iş uygulamaları ve yolsuzluk, şirketlerin itibarını tehdit eden en büyük riskler olarak görülmeye devam etti.

2017 Global Risk Yönetimi Anketi aracılığıyla gelecekte öngörülen riskler hakkında bilgi sahibi olunabilir.

2020 öngörüsüne göre en dikkat çeken gelişmeler ise, “Marka İmajı ve İtibarının Zedelenmesi” gerilere düşerken “Yenilikten Uzak Olmak” 3. sıraya yükselecek. Nesnelerin internetinin yaygınlaşması ile önemi giderek artan “Teknolojik Yıkım Riskleri”nin sıralamada 10 basamak birden yükselerek ilk 10 risk arasında yer alması bekleniyor.

Siber Riskler ve Politik Belirsizlikte Hızlı Yükseliş

2016’nın son çeyreğinde gerçekleşen ankete bu yıl dünyanın dört bir yanından çeşitli sektörlerden toplam 1843 risk yöneticisi katıldı.

2015 anketine göre 9. sırada olan Siber riskler, sebep oldukları iş kesintileri ve buna bağlı yüksek maliyetler sonucunda hızla gelişerek 5. sıraya yükseldi. Daha önce ilk 10’da yer almayan Politik Riskler ise, altı sıra birden yükselerek 9. sıradan listeye girdi.

2017’de Doğru Yönetilmesi Gereken İlk 10 Risk

  • Marka İmajı ve İtibarının Zedelenmesi
  • Ekonomik Yavaşlama
  • Artan Rekabet
  • Yasal Düzenlemelere Bağlı Riskler
  • Siber Riskler
  • Yenilikten Uzak Olmak
  • Başarılı Çalışanı Elinde Tutma
  • İş Kesintisi
  • Politik Riskler /Belirsizlikler
  • Üçüncü Şahıs Mali Mesuliyetler

Global Risk Yönetimi Anketi Hakkında

İki yılda bir düzenlenen Global Risk Yönetimi Anketi’ne bu yıl, 64 ülke, 33 sektörden 2000’e yakın risk yöneticisi katılım gösterdi. Anket sonucunda ortaya çıkan 2017 yılına ait ilk 10 risk dünya medyasında yer alan pek çok önemli olayı incelediğimizde risk yöneticilerinin çevresinde gerçekleşenler dahilinde öngörü sunduğu kolayca anlaşılabiliyor.

Aon’un veri, analiz ve uzman danışmanlarının öngörüleriyle müşterilerinin riskini yönetebilmesine yönelik yenilikçi çözümler sunmaya yardımcı olabilmesi için de fazlasıyla yararlandığı anket sonuçları 2017 yılının ilk 10 riski, sektörel bazda ön plana çıkan riskler, risk yöneticilerinin risklere karşı hazırlıklı olup olmadığı, ilk 10 riske bağlı olarak gerçekleşen kayıplar ve 2020 yılında öngörülen riskler ve sektörlere göre dağılımı gibi pek çok bilgi barındırıyor. Anketin sonuçlarına ilişkin rapora www.aon.com.tr veya www.aon.com/2017GlobalRisk adresinden erişilebilir.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?