Türkiye’de faaliyet gösteren toplam 9 bankanın yer aldığı çalışma, bankaların son 3 yıllık online şube arama performansına odaklandı. Buna göre, bankaların online şubelerine olan ilgi giderek azalırken, mobil uygulamalara ilginin arttığı ortaya çıktı. SEMrush verilerine göre, Haziran 2014’den bu yana bankaları internette arama sayısı yüzde 40 oranında düşüş gösterdi.

Çalışmanın sonuçlarını değerlendiren SEMrush Türkiye ve Körfez Arap ülkeleri Kurumsal İletişim Müdürü Adam Zeidan, mobil uygulamaların hayatımıza girişiyle beraber dijital bankacılığın dönüşüm içinde olduğunu belirterek, “Arama verilerindeki son 4 yıldaki yüzde 40’lık azalma, fintech teknolojilerine yapılan yatırımın etkili olduğunu gösteriyor. Bankalar her geçen gün kendi güvenilir ve etkili uygulamalarını geliştiriyor ve güncelliyor.  Bu sebeple tüketiciler, web şubeler yerine mobil uygulamaları tercih ediyor” dedi.

30 milyon aktif mobil kullanıcı var

Türkiye Bankalar Birliği’nin ‘Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri 2018’ Raporu’na göre, birliğe kayıtlı bankalardan 27’si internet bankacılık hizmeti verirken, 19’u mobil bankacılık hizmeti sunuyor. Aralık 2017 itibariyle yaklaşık 57 milyon internet bankacılığı müşterisinin yüzde 23’ünü oluşturan yaklaşık 13 milyon kişi, aktif olarak internet bankacılığını kullanıyor. Kayıtlı mobil bankacılık müşterisi sayısı ise yaklaşık 45 milyonken, aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyona yakın. Her iki kanalı da kullanan müşteri sayısı ise yaklaşık 8 milyon.

Mobile uyumda İtalya ipi göğüslüyor

SEMrush’un Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Brezilya, Almanya, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık’ın online bankacılık verilerini kullanarak yaptığı ‘Fintech Raporu 2018’ bankacılık sektörünün ve tüketici tercihlerinin fintech sektöründeki gelişmelerden nasıl etkilendiğini gözler önüne seriyor. Yedi ülkenin bankacılık sitelerinin web metrikleri ve site trafiğinin öneminin analiz edildiği raporda bu tür web sitelerinin en önemli teknik konuları ele alındı. Ülkeler arası kıyaslamaların yapıldığı ve mobilin önemli bir başlık altında ele alınarak bankacılık sitelerinin mercek altına alındığı SEMrush Fintech Raporu’na göre İtalya mobile uyumda yüzde 88 ile ipi göğüslerken, Brezilya ise yüzde 72 ile son sırada yer alıyor.




Raporun tamamını buradan https://www.semrush.com/ebooks/fintech/ inceleyebilirsiniz. 

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?