Araştırma Zirvesi’nin bu yılki ana teması An’lamak” olarak belirlendi. Temaya, an’da kalmanın, durup dingin bir zihin ile düşünmenin, gerçeğe vakıf olabilmenin en önemli yolu olduğu fikri ilham verdi. 

Tarım ve endüstri devriminin arkasından yaşanan dijital devrim yepyeni bir insan ve tüketici profili ortaya çıkardı.  İçerik üreten ve aynı zamanda tüketen bu yeni insan profili, davranış modelleri, trendler ve eğilimler konusunda da belirleyici bir etken olarak karşımıza çıkmakta. 

Teknolojinin hayatımızda daha fazla yer almasıyla birlikte her geçen gün ihtiyaçlarımız da farklılaşıyor. Bu yeni dönemde artık beklemeye alınmış insan yerine sabırsız bir insan mevcut.  

Şirketler, markalar, pazarlamacılar, araştırmacılar, reklamcılar da bu hızlı döngüde, yeni dönem insanını en doğru şekilde anlayabilmek için var gücüyle çabalıyor.  

Bilişim çağının bu sabırsız ve hız beklentisi olan yeni insanını anlamak için öncelikle bilişim devrimini ve bu devrimin insan ilişkilerinde ortaya çıkardığı değişimi anlamak, sonrasında ise bunu derinlemesine analiz etmek için araştırmacılara büyük sorumluluk düşüyor.  

Bu hız odaklı yeni dünyada “anlamak ve daha geniş perspektifte bir kavrayış yetisi” için, durmak ve düşünmek de zorundayız. Çünkü durmak akış içindeki olay ve olgulara daha geniş açıdan bakmamızı ve detayları daha net görmemizi sağlar. 

Understanding (İngilizce) Verstehen (Almanca) Episteme (Yunanca) Vakafe(Arapça) gibi anlamanın kökü de hep durmaktan gelmekte zaten.  

Araştırma Zirvesi’ndeBir İlk! 

Nisan ayının ilk haftası gerçekleştirilecek olan, iki gün boyunca yerli ve yabancı yaklaşık 30 konuşmacının yer alacağı 22. Araştırma Zirvesi için, bu yıl ilk defa An’lamak ana temasına bağlı olacak şekilde, araştırmacılardan “Call for Paper” istenecek. Gelen projeler, seçici jüri tarafından değerlendirildikten sonra, finale kalanlar 22. Araştırma Zirvesi’nde 18 dakikalık bir sunum yapma şansı yakalayacaklar.  

“Call for Paper” için, 

https://tuad.org.tr/etkinlikler/arastirma-zirvesi adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.  



0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?