Açık yaralarıyla “beden” Ad Hoc Haziran sayısında.

Maltepe Üniversitesi tarafından akademi, iş dünyası ve popüler kültürü bir araya getirmek üzere hayata geçirilen Ad Hoc, dopdolu bir Mayıs sayısıyla bayilerde. Kültür, teknoloji, insan ve ekonomi dörtlüsünde hayat bulan yerel ve küresel gelişmeler, eleştirel ve çoksesli bir bakış açısıyla bir kez daha merkez altında.

Yalnızca turistik değil düşünsel ilhamlarla dolu bir “Yaz’a merhaba” sayısı

Yaz mevsiminin hafif dokusuna uygun bir şekilde uzak diyarlardan iki önemli görsel hikâye bekliyor Ad Hoc okuyucularını. Sosyal girişimci ve belgeselci Hayri Dağlı’nın Nepal’de bir dağ köyünü temiz suyla buluşturma öyküsü ve Türkiye’nin deneyimli gazetecileri Coşkun Aral ve Müge Aral’ın Güneydoğu Asya’dan tanık olduğu Badjao’lar. Her iki hikaye de global ekonomi, dayanışma ve farklı kültürleri tanımak gibi konularda yeniden düşünmeye itecek sizleri. Bir başka sürpriz ise Fransa’dan. Yeşilçam’ın çocuk oyuncularından Sedef Ecer, bugün Fransa’nın en saygı duyulan oyun yazarlarından ve yönetmenlerinden biri. Fransızlara Yeşilçam’ı tanıtmak için uzun yıllara yayılacak bir projeye hazırlanıyor Ecer. Bizlerin de Türkiye’den gururla takip edeceği bu projenin kişisel ve toplumsal tüm yönleri, Ecer’in anlatımıyla Haziran sayısında.

Bu ayki sayının teması “beden”…

Ad Hoc Haziran sayısında “beden” kavramına yaklaşıyor. Elbette yine Ad Hoc tarzında yapıyor bunu, yani son yıllara damga vuran halleriyle… Bu yorumlar arasında bedeni bir mecra, bir ifade alanı olarak ele almanın açtığı söylem imkânları da var, engelli bedenlerin tasarım dünyamıza getirdiği yeni düşünüş modelleri de… Zihinlerimizi bilgisayara aktararak bedensiz var oluşu başarabilecek miyiz, bu da beden tartışmalarına eklenen güncel bir başka perspektif.

Gig ekonomisinden duvar inşa etme politikalarına, komplo teorilerinden müziğe efsane isimler yetişmiş kültürel mekanlara kadar hepsi ve daha fazlası Ad Hoc Haziran sayısında.

Açık yaralarıyla “beden” Ad Hoc Haziran sayısında.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?