PwC, 8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü için, “Kadın Yetenekleri Kazanmak” adlı yeni bir rapor yayınladı: Kapsayıcı işe alımla çeşitlilik avantajı kazanmanın yolları: işverenler, kadın yetenekleri çekmek ve elde tutmak için neler yapabilir; çeşitlilik ve kapsayıcılığı işverenin markasına entegre etmenin önemi.

PwC, kariyer hedeflerini, işverenlerin çeşitliliğe yaklaşımı ile ilgili deneyimlerini ve beklentilerini öğrenmek için 70 ülkede yer alan farklı şirketlerden, güncel iş deneyimi olan 4.792 çalışanla (3.934 kadın, 845 erkek) görüştü. Buna paralel olarak, PwC, işverenlerin çalışanları çekme ve seçme faaliyetlerine ilişkin güncel çeşitlilik trendlerini ve uygulamalarını incelemek amacıyla çalıştıkları şirketlerde çeşitlilik ya da işe alım stratejilerinden sorumlu 328 yöneticiyle görüştü.

Rapora göre:
  • Hem kadın hem erkekler için en cazip üç işveren özelliği arasında kariyerde ilerleme fırsatları yer alıyor.
  • İşverenlerin %76’sı kendi markalarına çeşitlilik ve kapsayıcılığı entegre etti.
  • İşverenlerin %28’i eski işine geri dönmek isteyenlere fırsat veren ve onları çeken resmi bir eski işe geri dönme programını hayata geçirdi.
  • Kadınların %67’si bir işverenin iş teklifini kabul ederken olumlu rol modellerin önemli olduğunu söylüyor; kariyerine yeni başlayan kadınlarda ise bu oran %76.

Rapor

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?