Arabanızın rengini seçmek çok kişisel bir şey ve yeniden satış değerini nasıl etkileyeceğine göre rengini seçen pek fazla insan bilmiyorum . Değerinizi etkileyebileceğiniz renk ortaya çıkıyor ve en iyisini yapan renkler sizi şaşırtabilir.

Şahsen ben koyu mavi arabalara bayılıyorum. Şimdiye kadar gelmiş altı otomobillerin dışında sahip olunan , dört lacivert olmuştur. Eşimin Odyssey’i de lacivert ama teknik olarak bu benim arabam değil . Siyah bir arabam vardı ve yeni bir yıkamadan sonra keskin görünse de, başka hiçbir zaman o kadar iyi görünmüyordu . Bir Ferrari satın almadığım sürece kendimi kırmızı veya sarı bir arabada bile hayal edemiyorum, ancak görünen o ki, bu “gürültülü” renkler daha yüksek yeniden satış anlamına gelebilir.

İSeeCars’taki arkadaşlarımız 700 binden fazla satışı analiz ettiler ve yeniden satışı çeşitli segmentlerde renklere göre topladılar , veriler sarı ve turuncu gibi renklerin en iyi değeri korumaya yardımcı olduğunu gösteriyor, ancak bunun arkasındaki mantık ilginç, makale de ortaya koyuyor:

Bir de talep meselesi var. iSeeCars , sarı ve turuncu renklerde çok daha az araba olduğunu açıklıyor, bu nedenle gerçekten turuncu veya sarı bir araba isteyen alıcılar bu rengi elde etmek için biraz daha fazla para ödeyebilir. Tabii ki bej renginin ikinci sırayı alması biraz garip çünkü bu gerçekten “ilginç” bir renk değil. Belki bazı Toyota Camry alıcılarının gerçekten bej rengi olması gerekir.

Yeniden satış, hangi rengi seçeceğiniz konusunda bir değerlendirme olsa da, en çok ilgilendiğiniz rengi ve özellikleri almanız gerektiğini ve bir sonraki satın alacak kişi için çok fazla endişelenmemenizi düşünüyorum.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?