Ipsos, araştırma sektöründeki yenilikler ve gelişmeleri 24 Mayıs’ta düzenlenecek Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda anlatacak.

CNN Türk’ten Başak Şengül’ün moderasyonunda gerçekleştirilecek konferansta yer verilmesi planlanan konu başlıklarından bazıları şunlar:

Verinin Psikolojisi: Dijital ayak izlerimiz insanları tanımak ve davranışları tahmin etmek için nasıl kullanılıyor? Tercihlerimiz gerçekte nasıl ve ne kadar manipüle ediliyor? Brexit ve ABD seçimlerinde de gündeme gelen bu konunun detayında neler var? Tüm bu tartışmaların tam odağındaki Cambrige Üniversitesi Psikometri Merkezi, online davranışlarımız ve bunun psiko-sosyal değerlendirmeleri ve bu yeni yaklaşımların araştırmada nasıl verimli ve etik bir şekilde uygulanacağını anlatacak.

Bulut Bilişim: Bilgi çağındayız ama doğru, ilham verici ve hikayesi olan bilgiye hızlıca ulaşmak çok kolay olmuyor. Bulut bilişim altyapısından yararlanılarak veriyi sosyal bilgiye dönüştüren ve ihtiyaç duyulan içgörüye her an her yerden ulaşılmasını sağlayan yepyeni bir araştırma yaklaşımı bu konferansta anlatılacak. Aynı zamanda arttırılmış gerçeklik (VR) uygulamaları araştırmalarda nasıl kullanılıyor dünyadan örneklerle açıklanacak.

Soru formu tasarımı: Sadece doğru soruyu sormak değil soruyu doğru sormak da çok önemli… Soru formu tasarımında davranış biliminin “sihirsel” öğretilerinden nasıl yararlanılmalı?

Göç: Göç Bazı yenilikler kontrolümüz dışında gerçekleşiyor, bunlara uyum sağlayamayanların zarar görme hatta yok olma tehlikesi var. Göç olgusu da ülkemiz için böyle bir yeni bir durum. Bu nedenle, göç ve Türkiye’de Suriyeli göçmenlerin toplum yapısına, tüketime ve pazarlamaya olan mevcut ve gelecek etkilerini 24 Mayıs’ta; ekonomist, sosyolog, göçmen, politika uygulayıcı ve araştırmacılardan oluşan panelistlerle tartışılacak.

Konferansa katılım, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’ne yapılacak minimum 480 TL bağışla gerçekleştirilecek. Toplanan bağışlarla UNICEF’in “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Programına destek olunacak. Konferansa katılmak için yapılacak 1 bağış, 8 çocuğun 1 yıl boyunca eğitim almasını sağlayacak.

http://arastirmadayenilikler.com/

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?