ABD’de vatandaşlık söyleminin zorlama bir dille yürütüldüğünü anlamak için siyaset bilimi diplomasına gerek yok. Gerilim tırmandıkça markalar da geçmişte uzak durdukları tartışmalara dahil oluyor. Peki açıklama ve eylemlerinin inandırıcı olmasını nasıl sağlıyorlar?

Google’da kreatif direktör olarak çalışan Ben Jones geçtiğimiz günlerde, sosyal bilince sahip markaların sıkıntılı bir dönemde tarafını nasıl belli edebileceğini ve bu tutumu nasıl sürdürebileceğini ayrıntılarıyla tartışmak üzere, bir SXSW konferansındaki panel söyleşisinde, ajans ve içerik liderleriyle konuştu.

“Markalar böyle hararetli zamanlarda kültüre nasıl nüfuz edebilir?” sorusunu yanıtlamayı görev edinen bu sektör liderleri, şu bakış açılarını önerdi:

“Dikkatli davranan markalar, hiçbir şey söylemeyenlere kıyasla daha büyük risk altında. Açıklama yapmak için siyasi iklime değinmek zorunda değilsiniz. Ancak bir marka olarak kültürün içinde olmak ve bir mesaj vermek istiyorsanız, şirketinizin bunu kendi içinde de yansıttığından emin olmalısınız.”

“Markaların tarafını ortaya koyduğu ancak diğer yandan güvenli alanların da kaybolmakta olduğu bir marka cesareti döneminden geçiyoruz. Markaların kolaylıkla tutkularıyla hareket edebileceği bir dönemdeyiz, ancak o andan itibaren markanızı o tutkuların tanımlayacağını unutmamanız gerekir. Dolayısıyla tutumunuzun arkasında durabilmek zorundasınız.”

“2016 yılında Skittles’ın İngiltere’deki çalışması, kültürde rol oynayan bir marka tarafından gerçekleştirilen dürüst ve beklenmedik bir eylemdi. Skittles, Onur Yürüyüşü’nde gökkuşağı ile bulunabilirdi. Ancak bunun yerine, o gün gökkuşaklarını insanlara bırakıp dayanışma içinde renksiz Skittles ürünleri hediye ettiler.”

Give the Rainbow. Taste the Rainbow.“Siyasete bağlı kalmadan da etki yaratmak mümkün. Markalar bu bölünmüşlük çağına iyimser yönden bakabilir. Örneğin, daha küresel düşünen bir ABD kültürüne ihtiyaç var. Dolayısıyla markalar, genç zihinleri temel Amerikan inançları hakkında eğitme fırsatını yakalayıp bir rol üstlenebilir.”

Markalar, eşit ücretin desteklenmesinden farklılığın benimsenmesine, basmakalıp düşüncelerle mücadeleden kadınların güçlenmesinin teşvik edilmesine kadar sayısız sorunla ilgili tavrını ortaya koyuyor. Ancak bu dört konuşmacının da belirttiği gibi, gerçek bir mesaj vermeye giden yol yalnızca tarafınızı nasıl belli edebileceğinizi anlamaktan değil, aynı zamanda bunun arkasında durabileceğinizden emin olmaktan geçiyor.

Kaynak: thinkwithgoogle.com

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?