Günümüzde verinin önemi tartışılmaz. Özellikle iş dünyasında veriler, şirketlerin iş strajilerinin belirlenmesinde ve sektördeki gidişatın anlaşılmasında büyük fayda sağlıyor. Bu noktada da bilhassa araştırma şirketleri, yayınladıkları araştırma raporlarıyla çok değerli bilgileri iş dünyasının hizmetine sunuyorlar. Tabii, gelişme evresinde olan nesnelerin interneti için de bu tarz araştırma raporları, sektördeki eğilimleri ve endişeleri anlamak açısından çok önemli. Birçok araştırma şirketi, sektörlerle ilgili önemli tespitler içeren araştırma raporlarını dört ya da beş basamaklı rakamlara satarken bazı araştırma firmaları da bu araştırma raporlarının en azından bir kısmını ücretsiz bir şekilde yayınlıyor. Bu araştırma raporlarının bazıları geçmişe yönelik tespitler içerirken bazıları da geleceğe yönelik tahminler içeriyor. İşte biz de bu yazımızda, sizlerle nesnelerin interneti alanındaki değerli araştırma raporlarını ücretsiz bir şekilde yayınlayan beş araştırma firmasını ve onların yayınladıkları en önemli araştırma raporlarını paylaşacağız.

Gartner

Dünyanın en büyük araştırma firmalarından biri olan Gartner, tabii ki nesnelerin interneti alanında da araştırmalar yapıyor ve üstelik bu araştırmalarının bazılarını ücretsiz olarak yayınlıyor. Bir kullanıcı hesabı açarak bu araştırma raporlarına ücretsiz bir şekilde erişebiliyorsunuz. Ayrıca Gartner’ın yayınlamış olduğu nesnelerin internetiyle ilgili interaktif sunumamutlaka göz atmanız gerektiğini de belirtelim. Gartner’ın nesnelerin internetiyle ilgili sunduğu ücretsiz içeriklerin tamamına bu sayfadanulaşabilirsiniz.

McKinsey & Company

McKinsey & Company, global bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. Bununla birlikte firma, çeşitli sektörlere dair araştırmalar, makaleler ve sektörlerden önemli kişilerle yapılan röportajları yayınlamaktadır. McKinsey & Company’nin nesnelerin internetiyle ilgili yayınlamış olduğu araştırmalar, makaleler ve röportajlara aşağıdaki buradaki ve buradaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca şirketin yayınlamış olduğu önemli iki araştırmayı ve iki makaleyi de aşağıda paylaşıyoruz.

– “Video, Nesnelerin İnternetiyle Buluşur”: Şirketin geçtiğimiz aralık ayında yayınladığı bu makale, video analizinin nesnelerin internetini nasıl değiştirdiğinden bahsediyor.

– “Başarılı Bir Nesnelerin İnterneti Veri Piyasası Oluşturma”: Şirketin geçtiğimiz ekim ayında yayınladığı bu makalede, nesnelerin internetiyle birlikte oluşan verinin nasıl paraya dönüştürülebileceğinden bahsediliyor.

– “Endüstri 4.0’dan En İyi Şekilde Yararlanmak”: Üreticilerin Endüstri 4.0 dönüşümünde yaşadığı zorlukları gözler önüne seren ve bununla ilgili çözüm yollarının yer aldığı bu araştırma, geçtiğimiz nisan ayında yayınlandı.

– “Nesnelerin İnternetinin Potansiyelini Ortaya Çıkarma”: Haziran 2015’te yayınlanan ve çok değerli bilgiler içeren bu araştırma, nesnelerin internetinde doğru hamlelerin yapılmasının onun potansiyelini ortaya çıkarmada büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

Accenture

Strateji, danışmanlık, dijital, teknoloji ve operasyon hizmetleri ve çözümleri sunan global bir şirket olan Accenture, çok sık olmasa da nesnelerin internetiyle ilgili çeşitli araştırmalar yayınlıyor. Şirketin nesnelerin interneti sayfasına buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilir ve çeşitli makalelere ve araştırmalara göz atabilirsiniz.

– “Tüketici Teknolojisinde Büyümeyi Ateşleme”: Tüketici elektroniğinde nesnelerin internetinin etkisinin ele alındığı araştırmada, bu alandaki büyüme hızının yavaş olmasının nedenleri ele alınıyor.

– “Dijital İşi Büyütme: Nesnelerin İnterneti Üzerindeki İlgi”: 2015 yılında yayınlanan araştırmaya, nesnelerin internetiyle ilgili içerdiği değerli bilgiler nedeniyle hala göz atılması gerekiyor. Araştırmada nesnelerin internetinin büyümesinin getireceği faydalar, nesnelerin internetinin yaygınlığı ve nesnelerin internetinin sağlayacağı karlılık gibi konulara yer verilmiş. Araştırmanın özetinin yer aldığı infografiğe de buradaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

IoT Analytics

Nesnelerin interneti alanında pazar araştırmaları yapan IoT Analytics, ücretli olarak sunduğu araştırma raporlarının yanı sıra, ücretsiz bazı içerikler de yayınlıyor.

– “Nesnelerin İnterneti 2016’ya Bakış: Yılın En İlgili 8 Nesnelerin İnterneti Gelişmesi”: 2016 yılında nesnelerin interneti alanında yaşanan en önemli 8 gelişmeye yer verilen yazıda, 2017 yılındaki beklentilere de yer verilmiş.

– “Nesnelerin İnterneti Teknolojisini Uygulama: Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey”: Şirketlerin nesnelerin internetini uygulamada yaygın olarak karşılaştıkları problemler, bu yazıda 6 maddede ele alınmış.

Harbor Research

Strateji ve teknoloji araştırma firması olan Harbor Research’ün sitesinde nesnelerin internetiyle ilgili olarak yayınlanan tüm ücretsiz raporlara ve içeriklere buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. İstenilen bilgileri girerek raporları ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

– “Akıllı Şehirler Büyüme Fırsatları Genel Bakışı 2015–2020”: Şehirlerde akıllı sistemlerin benimsenmesini sağlayan en önemli trendlerin yer verildiği raporda, akıllı şehirlerin oluşturulmasındaki engellerden de bahsediliyor.

– “Nesnelerin İnterneti İçin Güvenlik”: Nesnelerin interneti alanındaki temel fırsatlara ve güvenlik sorunlarına değinilen raporda, nasıl güvenli ve efektif çözümler tasarlanabileceğine ve geliştirilebileceğine dair bilgilere de yer veriliyor.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?