İNGEV, Save the Children International isimli yabancı kuruluşun desteğiyle geçtiğimiz aylarda yapıp raporladığı İstanbul İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuçlarını bugün gerçekleşen bir panelde sivil toplum kuruluşlarıyla paylaştı.

Save the Children’ın organize ettiği panele uluslararası kuruluşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından 30’dan fazla temsilci katıldı. Suriyeli ve Türkiyeli ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere uygun başlangıç seviyesi iş imkanları sunabileceklerin sektörlerin saptanması ile bu sektörlerdeki uygun iş imkanlarının ve gerekli becerilerin saptanması olmak üzere iki aşamadan oluşan araştırmanın sonuçları katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Perakende, Tekstil, İnşaat, Ağırlama ve Sağlık sektörlerinin öne çıktığı araştırmada kasiyer, satış elemanı, veri girişçisi, hasta refakatçisi gibi meslekler aranan özelliklere uygun meslekler olarak saptandı.

Panel katılımcılarının özellikle mültecilere yönelik geçim kaynağı oluşturma üzerine yaptıkları projelerini tasarlarken faydalanabileceklerini belirttikleri bir araştırma raporu hazırladı.

Raporu indirmek için tıklayınız…

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?