Ipsos Global @dvisor tarafından gerçekleştirilen uluslararası araştırma, bir kez daha Dünyanın endişelerini ortaya koydu. Buna göre işsizlik dünyanın en çok endişelendiği konu olurken, Türkiye’de ise Terör en büyük endişe olarak başı çekti.

26 ülkeden toplam 18 bini aşkın kişiyle online olarak gerçekleştirilen araştırmaya göre Dünyanın çoğunluğu ülkelerinin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor (ortalama %60). Buna karşın Çin (%92), Hindistan (%74) ve Suudi Arabistan (%74) ülkelerinin doğru yolda ilerlediğini düşünüyor.

Dünyanın en çok endişelendiği 3 temel konu ise bir önceki ayın sonuçlarıyla aynı olmakla birlikte aşağıdaki gibi sıralanıyor:

1. İşsizlik dünyanın en büyük endişesi. Bu konuda en çok endişelenen ülke ise %67 ile İtalya. İşsizlik konusunda en az endişelenen ülke ise %10 ile Almanya.
2. Finansal / politik yolsuzluklar dünyanın ikinci en büyük endişesi… bu konuda en çok Güney Afrikalılar (%65) endişe duyarken, yolsuzluk konusunda en az endişe duyan ülke ise İsveç (%7)
3. Yoksulluk / Sosyal Eşitsizlik dünyanın en çok endişelendiği üçüncü konu. Bu konuda en çok endişelenen ülke ise Macaristan (%57) en az endişe duyan ülke ise ABD (%17)

Türkiye’nin en büyük 3 endişesi ise;

1. Terör %64
2. İşsizlik %40
3. Finansal ve politik yolsuzluklar %28

Terör konusunda en çok endişelenen ilk 3 ülke:

1. Türkiye %64
2. Fransa %46
3. İsrail %45

Detaylı Raporu incelemek için buraya tıklayın.

Araştırma Hakkında

Bu araştırma Ipsos Online Paneli üzerinden 26 ülkede toplam 18,550 bireyle gerçekleştirilmiştir. Bu ülkeler: Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan, Hindistan, Israil, İtalya, Japonya, Meksika, Peru, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, Türkiye ve ABD’dir.

Yaş aralığı Kanada, İsrail ve ABD’de 18 – 64, diğer ülkelerde ise 16 – 64’tür. Araştırma 21 Nisan – 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Her ülkeden yaklaşık 1000+ bireyle gerçekleştirilen araştırmada sadece şu ülkelerde 500+ kişiyle araştırma gerçekleştirilmiştir: Arjantin, Belçika, Macaristan, Hindistan, Israil, Meksika, Peru, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, İsveç ve Türkiye.

Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye diğer ülkelere kıyasla daha düşük internet erişim oranları olan ülkeler olduğundan dolayı, bu araştırma kapsamındaki örneklemler ulusal olarak temsiliyete sahip değildir. Bu ülkelerdeki temsiliyet, internete erişimi olan ve nispeten daha varlıklı bir kesim olarak nitelendirilebilir. Bu kesim, her hâlükârda bu ülkelerde toplumun önemli ve yükselen orta sınıfa ait bir kesimini oluşturmaktadır.

Demografilerle dengeli olmak için ağırlıklandırma kullanılmıştır.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?