Startups.watch’un kurucusu Serkan Ünsal’ın küresel çapta FinTech ekosistemini mercek altına aldığı girişim platformu FinTechStartups.co, 2017 yılının Ekim ayına ait raporunu paylaştı.

Açık kaynaklardan derlenen verilerle ücretsiz biçimde küresel FinTech ekosistemindeki gelişmeleri takip eden ve startups.watch kurucusu Serkan Ünsal’ın bir diğer girişim platformu olan FinTechStartups.co, 2017 yılı Ekim ayına ait verileri sundu.

Erken aşama yatırımlarında 2017 yılı Ekim ayında en fazla yatırım alan dikey pazarın “finansman” olduğunun altını çizen raporda, toplam 143 farklı oturumda 2,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiği gözler önüne seriliyor. Rapora göre melek yatırımcı ve risk sermayelerinden gelen 123 yatırımda 1,8 milyar dolar hacme ulaşılırken; özel sermaye (Private Equity) şirketleri de 7 fonlamada 447 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi.

Ülkeler bazında gerçekleştirilen sıralamada FinTech yatırımlarına ABD, 39 oturumda topladığı 843 milyon dolarlık yatırımla öncülük ederken, hemen ardından 13 oturumda 306 milyon dolar yatırıma ulaşan İngiltere geliyor. 4 oturumda 212 milyon dolar yatırıma ulaşan Kanada’yı, 15 oturum gerçekleştirmesine rağmen 179 milyon doları aşamayan Hindistan izliyor.

ICO’lar (Initial Coin Offerings) için de özel bir yer ayrılan raporda, bu alandaki yatırımların 106 oturumda gerçekleştiği vurgulandı. Dolar kuru ile yapılan yatırımların 431 milyon seviyesinde olduğu belirtilirken, Ethereum ile yapılan yatırımların 3,2 milyon rakamına ulaştığı açıklandı. Raporda ayrıca 153 bin Bitcoin tutarında yatırım yapıldığı, bir başka kripto para birimi olan Litecoin ile de 9 bin miktarında fon sağlandığı belirtildi.

Duyurusu yapılan yatırımlara ait detaylı bilgilerin de yer aldığı raporun tamamına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?