Veri Gizliliği

2017 yılı insanların veri gizliliği konusuna odaklanması açısından bir dönüm noktası olmuştur.

Veri Gizliliği Ulusal Güvenliğe Karşı

Gizlilik savunucuları için sıkıntılı bir gelişme olsa da Amerikalıların çoğu Apple’ın San Bernardino teröristlerinin iPhone’larının kilidini açması gerektiğini düşünmüştür.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Bu, genel bir trendi yansıtıyor. Amerikalılar hükümetin terörizmle savaşmak için siber anlamda yeterli önlemleri almadığı konusunda endişe duyuyor.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

İş Dünyası ve Veri Kullanımı Hakkında Artan Endişeler

Amerikalıların %95’inden fazlası şirketlerin kendileri hakkındaki verileri nasıl kullandıkları konusunda fazlasıyla endişe duyuyorlar.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Reklam Engellemeleri Büyümeye Devam Ediyor

Apple ve Google gibi internet devleri kullanıcıları için reklamları özelleştirmek üzere müşteri verilerini topladıklarını iddia ediyorlar. Fakat veriler gösteriyor ki internet kullanıcıları reklamları istemiyor ve reklam engelleme araçları sayısı kayda değer derecede artıyor.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Veri Gizlilik İstatistiklerinin Özeti

Bu tablolar birlikte ele alındığında gözüküyor ki hem tüketiciler hem de işletmelerin siber güvenliğe olan ihtiyacı daha önce hiç olmadığı kadar fazla.

Bu odak noktası ABD ve dünyanın geri kalanındaki kutuplaşmış siyaset ortamı sebebiyle oldukça karmaşık durumda.

Sonuç olarak veri korunması kanunlarını oluşturmak ve zorunlu kılmak hükümetlerin elinde. Diğer bir taraftan bu hükümetlerin çoğu veri koruma önlemlerini ihlal etmek için aktif olarak yasal yollar arıyorlar.

VPN Kullanımı

Tabi ki VPN kullanımı ve veri gizliliğinin güçlü korrelasyonları var. İnternet kullanımı için, VPN’ler ayrı bir sunucuya erişerek, hackerlar ve/veya 3. partilerin çevrimiçi aktivitelerinizi takip etmelerini zorlaştırırlar. Aşağıdaki tablolar dünya genelindeki mevcut VPN kullanım durumunu göstermektedir.

En Çok VPN Kullanımı Olan Marketler

Asya ve Orta Doğu, VPN piyasasını domine etmeye devam etmektedir.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

VPN Kullanım Sıklığı

VPN kullananların büyük çoğunluğu en az haftada bir kez kullanım yapmaktadır.

VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

İsimsiz Tarama

İsimsiz bir şekilde tarama yapmak VPN kullanımının ana sebeplerinden biridir, özellikle de Suudi Arabistan, Hindistan ve Vietnam’da.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Netflix’e Erişim

VPN kullanımı için diğer bir ana sebep de internet yayınlarına erişebilmektir. Örneğin VPN kullanıcılarının yaklaşık %30’u aynı ay içerisinde Netflix’e erişim sağlamıştır.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

VPN Kullanım İstatistiklerinin Özeti

İnternet gizliliği için oluşan piyasa aynı bölgelerin önderliğinde büyümeye devam ediyor. Ek olarak, küçük bir grup tarafından kullanılan Netflix’in iddialarına rağmen, yayınlanan içeriğe erişmek, VPN kullanılmasının en büyük sebeplerinden biri olmaya devam ediyor.

Siber Suç

Siber suçlar evrilmeye devam ediyor. Aşağıdaki tablolarda gösterildiği üzere çok sayıda siber suç ihlali mevcut ve kullanıcıların ve işletmelerin evrilen tehditlere karşı korunması için karşılaştıkları farklı zorluklar bulunuyor.

Veri İhlalleri

Son rakamlar dünya genelinde veri ihlallerinin artmaya devam ettiğini gösteriyor.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Çevrimiçi Gizlilik Tehditleri

ABD hükümetine göre, kimlik hırsızlığı ABD’deki en yaygın siber suçtur.

VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Siber Suç ve Ev Tipi Cihazların Sayısı

Ev tipi cihazların sayısı arttıkça son tüketicilere karşı işlenen siber suçlar da önemli derecede artmaktadır.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Siber Suç Korkusu Çevrimiçi Aktivitelerin Değişmesine Sebep Oluyor

Kimlik hırsızlığı tehdidi ve diğer siber suçlar yaklaşık olarak %30 oranında ABD kaynaklıdır. İnternet kullanıcıları 2015 yılında finansal işlemlerini tek seferde gerçekleştirmekten kaçınmıştır.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Siber Suç işletmelere ve Organizasyonlara Karşı

İşletmeler ve profesyonel organizasyonlar, siber suç tehdidiyle başa çıkmaktan çok çok uzaktalar. İşletmelerin yaklaşık %63’ünün düzgün bir şekilde çalışan olay müdahale planı bulunmuyor.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Çevrimiçi Gizliliği Korumada Karşılaşılan Zorluklar

Veri gizliliğinin korunmasının sürekli olarak başarısız olmasının binlerce nedeni vardır.
VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Sıfır Gün Güvenlik Açığı

Sıfır gün güvenlik açığı tehdidi 2013 yılında %125 artış göstermiştir. Bu tarz bir saldırıda, hackerlar herhangi bir güvenlik önlemi devreye girip problemi belirleyemeden aynı gün içinde keşif yaparlar ve saldırıyı gerçekleştirirler.

VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Fidye Yazılım Evrilmeye Devam Ediyor

Son yıllarda hackerlar taktiklerini fidye yazılım saldırılarına doğru değiştirdi. 2008 yılında, bu saldırılar tamamen aldatıcı uygulamalar ile yapıldı. 2015 yılında ise temel yöntem şifreli fidye yazılımıydı.

Şifreli fidye yazılımı sonuca aşağıdakiler yardımıyla gider:

  • Spam
  • Direk indirme
  • Zararlı reklam
  • Kötücül yazılım ve botnet

VPN Use and Data Privacy Stats - vpnMentor

Siber Suç İstatistiklerinin Özeti

Sıfır-gün güvenlik açığı ve fidye yazılımı saldırıları gibi tehditler gittikçe daha güçlü ve sofistike bir hal alıyor, tüketicilerin çevrimiçi davranışları bundan olumsuz yönde etkileniyor. Ek olarak, daha fazla ev daha fazla cihaz içerdikçe saldırıların başarılı olma riski artıyor.

Kaynaklar:
http://www.kpcb.com/internet-trendshttps://www.globalwebindex.net/bloghttps://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-users/29-of-vpn-users-accessing-netflixhttps://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-usershttps://www.globalwebindex.net/blog/topic/vpnhttps://www.globalwebindex.net/blog/15-for-15-generation-vhttps://pagefair.com/blog/2015/ad-blocking-report/http://www.druva.com/blog/the-state-of-data-privacy-in-2015-infographic/http://www.pwc.com/gx/en/services/advisory/consulting/forensics/economic-crime-survey/cybercrime.htmlhttp://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/02/19/americans-feel-the-tensions-between-privacy-and-security-concerns/http://www.people-press.org/2016/02/22/more-support-for-justice-department-than-for-apple-in-dispute-over-unlocking-iphone/https://www.ntia.doc.gov/blog/2016/lack-trust-internet-privacy-and-security-may-deter-economic-and-other-online-activitieshttps://www.symantec.com/security-center/threat-report

1 Yorum
  1. VPN - Dijital Karga 2 sene önce

    2017 için VPN Kullanımı ve Veri Gizlilik İstatistikleri

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?