Adjust’ın yayınladığı yeni veriler mobil reklam sahteciliğinin arttığını gösteriyor. Verilere göre, mobil pazarlamacılar teknik olarak para kaybetmese de, sahte organik kurulumlar karar almada kullanılan verilerin ve geribildirimlerin bütünlüğünü bozuyor.

Araştırma, sahtecilerin çaldıkları ücretli kurulumları gizlemek için ücretli reklamlardan gelen kurulumları taklit etmekle kalmayıp, aynı zamanda herhangi bir pazarlama aktivitesine bağlanamayan organik trafiği de taklit ettiklerini ortaya çıkardı. Reddedilen 200 milyon kurulumun üçte ikisi organik ve sadece üçte biri ücretli reklamlardan gelen kurulumlardı. Mobil pazarlamacılar teknik olarak para kaybetmese de, bu sahte organik kurulumlar pazarlamacıların karar almakta kullandıkları verilerin ve geri bildirimin bütünlüğünü bozuyorlar. Pazarlamacılar, sahte aktivitenin yaygın olduğu ve organik veriler de dahil pazarlama verilerinin kirli olduğu durumlarda, kararlarını verilerin ışığında alamıyorlar ve bir “kör uçuş” riski taşıyorlar.

Özellikle oyun sektörüne bakıldığında veriler, küresel sahtecilik oranlarının Ağustos 2019 ve Ağustos 2020 arasında yüzde 172.95 arttığını gösteriyor. EMEA bölgesinde bu artışın yüzde 181.20, ABD’de yüzde 310.29 ve APAC bölgesinde de yüzde 214.86 olduğu kaydedildi. 

Reklam sahteciliği küresel bir sorun ve sahteciler tüm pazarlarda aktif durumdalar. Mobil reklam ekosisteminde en çok kullanılan sahtecilik yönteminin hangisi olduğunu ortaya çıkaran verilere göre, sahte kullanıcıların/botların en çok kullanılan sahtecilik yöntemi olduğu görülüyor. ABD’de bu yöntem tüm sahteciliklerin yüzde 68.7’sini oluştururken, bu oran Çin’de yüzde 65.6, Japonya’da yüzde 60.7 ve EMEA bölgesinde yüzde 47 olarak görülüyor.

LATAM bölgesinde, SDK Spoofing yüzde 51.16 ile hala en çok kullanılan yöntem. Bu yüzden, pazarlamacıların bu sahtecilik yöntemiyle mücadele ederken ücretsiz SDK İmzası gibi çözümleri uygulamaları çok önemli. SDK İmzasının daha yaygın kullanıldığı pazarlarda, sahtecilerin işlerini daha zor ve daha az kazançlı hale getiren alternatif yöntemlere başvurmak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Böylece uygulamaların reklam bütçelerinin çalınma olasılığı daha düşük oluyor. Ancak bu, diğer bölgelerde SDK Spoofing riskinin daha az olduğu anlamına gelmiyor. Kendilerini korumak için SDK imzası kullanmayan şirketlerin içinde bulundukları riskler, pazardan bağımsız olarak aynı veya daha yüksek. Adjust verileri aynı zamanda SDK Spoofing’in en yaygın görüldüğü sektörlerin yüzde 59.7 ile Yeme & İçme ve yüzde 34.9 ile İş uygulamaları olduğunu gösteriyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?