Perakendenin küresel güçleri raporu 2016 mali yılı için kamuya açık verileri temel alarak dünyadaki en büyük 250 perakendeciyi belirledi ve performanslarını coğrafyalar ve ürün sektörleri kapsamında analiz etti. Rapor küresel ekonominin genel görünümünü ortaya koyarken, en hızlı büyüyen 50 perakendeciyi ve ilk 250’ye giren yeni katılımcıları da okuyuculara sunuyor.

21. senesinde, en yeni perakende trendlerine ve perakendeciliğin geleceğine genç tüketicilerin gözüyle bakan rapor, “Dönüşen değişim, yeniden canlanan ticaret” teması üzerinde durmakta. Raporun 21. sayısı ayrıca son 15 yılda Perakendenin Küresel Güçleri listesinde meydana gelen değişimleri de inceliyor BİM, raporun bu yeni sayısında gelirlerini bir önceki seneye göre %15.2 arttırarak 149.sırada yer alırken, Migros ise uzun bir aradan sonra 247.sıradan listeye giriş yapmış ve listedeki Türkiye menşeiili ikinci perakende firması olmuştur.

Rapurun tamamı: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/tr/Documents/consumer-business/cip-2018-global-powers-retailing.pdf

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?