Kimler hacklendi? Fortune’un araştırmasına göre, aslında bu soruyu kimler hacklenmedi diye sormak gerekiyor.

Aşağıda yer alan liste, son beş yılda büyük çaplı veri hırsızlıklarına maruz kalan büyük şirketler ve kurumlardan yalnızca birkaçı. Görüldüğü gibi, hiçbir sektör siber saldırılara muaf değil. Şimdiye kadar siber saldırılar milyarlarca tüketici hesabına zarar verirken, şirketleri de yüz milyonlarca dolara varan zarara uğrattı. Ne yazık ki, siber saldırı araçları gittikçe ucuzluyor ve yaygınlaşıyor. Bu da hacker kabusunun yakında sona ermeyeceğinin göstergesi.İşte tarihe geçen 10 en büyük kurumsal siber saldırı:


1 | 10
LINKEDIN, 2012

LinkedIn 2012 yılında 6,5 milyon hesabının hacklendiğini duyurdu.2016 yılında ise, siber saldırının sonuçlarının çok daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hackerlar 117 milyonu aşkın hesabın isimlerini ve şifre bilgilerini satmışlardı.

2 | 10
TARGET, 2013

Aralık 2013’te, 110 milyon müşterinin kişisel ve mali bilgileri ifşa edildi.

3 | 10
JP MORGAN, 2014

Hackerlar JP Morgan Chase’in sunucularından birine saldırarak milyonlarca banka hesabındaki verileri çaldılar

4 | 10
HOME DEPOT, 2014

Hackerlar 50 milyonu aşkın müşterinin email ve kredi kart bilgilerini çaldı. Perakende devi bu olayın ardından tüketicilerin ve kredi kartı şirketlerinin hukuki yollara başvurmadan mağduriyetlerini gidermek için en az 179 milyon doları gözden çıkarmak zorunda kaldı.

5 | 10
SONY, 2014

Sony Pictures Entertainment’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong un’u aşağıladığı ileri sürülen komedi filmine karşı atağa geçen ve Kuzey Koreli oldukları savlanan hackerlar Sony Pictures’ın sunucularını hacklediler.

6 | 10
HILTON HOTELS, 2015

Hackerlar otel zincirinin ödeme sistemine girip tüm ülkede onlarca Hilton ve Starwood zincirinden müşteri kredi kart bilgilerini çaldılar.

7 | 10
HUKUK BÜROLARI, 2015

Çinli hackerlar Cravath Swaine & Moore ve Weil Gotshal Manges’in email hesaplarına saldırarak, kısa vadede gerçekleşecek olan şirket birleşmeleriyle ilgili bilgileri ele geçirdiler. Bu bilgiler doğrultusunda borsada yaptıkları al sat işlemlerinden 4 milyon dolar kazandıkları söyleniyor.

 


8 | 10
SWIFT, 2016

Hackerlar SWIFT ödeme sistemindeki zayıf noktaları belirleyerek New York FED’deki Bangladeş Merkez Bankası hesabından 81 milyon dolar çaldılar.

9 | 10
TESCO, 2016

Hackerlar, dev market zincirinin işlettiği Tesco Bank’ta 9,000’i aşkın hesaptan toplamda yaklaşık 3,2 milyon dolar çaldılar; Tesco müşterilere bu paraları geri ödemek zorunda kaldı.

10 | 10
CHIPOTLE, 2017

Doğu Avrupa kökenli bir çete virüs göndererek milyonlarca Chipotle müşterisinin kredi kartı bilgilerini çaldı. Bu saldırı, restoranları hedef alan büyük bir siber saldırının bir parçasıydı.
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?