Türkiye’de motorlu kara taşıtı sayısı, 2002’den bu yana 8 milyonlardan 20 milyonlara tırmandı. Her yıl trafiğe yeni giren motorlu taşıtların %50’den fazlasını da otomobiller oluşturuyor. Araba sahipliği de konut sahipliği gibi belli bir gelir seviyesinin üzerinde kazanan bireyler için temel tüketim kalemlerinden biri haline geldi.

Muğla’da Her İki Kişiden Biri Motorlu Araç Sahibi

Muğla ve Burdur yoğun araç sahipliğinin olduğu iki il olarak dikkat çekiyor. Bu şehirlerde her iki kişiden birinin motorlu taşıtı var.

Türkiye’de alıcıların dörtte birinden fazlası marka olarak Renault ve Volkswagen’i tercih ediyor. Marka tercihleri 2004’te bu yana küçük sıralama değişiklikleri haricinde aynı kalmış durumda.

2004’ten bu yana motorlu taşıt verilerindeki en büyük değişiklik, trafiğe kayıt yaptırılan araçların yakıt cinsine göre dağılımında görülüyor. 2004’te trafiğe kaydı yapılan her dört araçtan üçü benzinli iken, 2017 Nisan itibariyle araçların %73’ü LPG veya dizel yakıtlı. Benzindeki fiyat artışının dağılımdaki bu değişimde etkisi olduğu açıkça söylenebilir.

Kaynak: Dogrulukpayi.com

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

®  2024 Araştırıyorum 

Düşünceler

Paylaşmak istedikleriniz mi var?

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?